Enkele reacties op onze lezing 'verbindend opvoeden'

 

Ik heb er zo'n deugd van gehad, ik hoor en zie je graag vertellen, zo spontaan enthousiast en vanuit het echte leven zoals het is met kindjes: mooi, vol liefde, grappig, uitdagend en heel leerrijk.... Leuk dat er zo'n lezingen bestaan. Zo'n inspirerende avond zou vaker georganiseerd moeten worden.

 

Hallo Els, ik heb gisterenavond het grote geluk gehad om je inspirerende, boeiende en persoonlijke uiteenzetting te mogen horen over verbindend opvoeden. Ik heb er echt veel aan gehad, dank je wel!

 

Dank u voor de geweldige workshop... You've opened my eyes!!! And my mind !!!! #grateful 

 

Dank je wel, Els, voor je liefdevolle en intelligente woorden!
Verschillende keren moest ik hard slikken omdat de boodschappen zo hard binnen kwamen.
Net wat ik moest horen! Dank je wel.

 

Ik heb al veel over je presentatie gebabbeld, met mijn man en collega-mama's en -papa's. .... Het doet me bij dingen stilstaan en keuzes bewuster te maken. En dat heb ik nodig, dat doet me deugd. 
Dus bedankt. En blijf vooral dit verder doen. Ik geloof dat er nood aan is, in onze generatie jonge mama's en in't algemeen 

 

Verbindend opvoeden

 

Straffen en belonen zijn twee strategieën met effect, maar enkel op korte termijn. Op lange termijn worden kinderen enkel geleerd om te buigen voor diegene die het meeste macht vertoont. Kinderen worden continu gemanipuleerd om onmiddellijk gehoor te geven aan bevelen, bedreigingen, omkoperijen,... om zich zo te schikken aan de wil van een volwassene. Van inherente motivatie om te groeien tot een mooie en volwassen persoon is er nog weinig sprake wanneer allerlei machtsmiddelen gebruikt worden om kinderen te laten 'luisteren', gewoon omdat de volwassene dit wil.

Hoe kunnen we zorgen dat kinderen meer gehoor kunnen geven aan hun inherente gedrevenheid om goed te doen voor de ander, om tegemoet te komen aan wat ze nodig hebben en om goed voor zichzelf en hun emotioneel welzijn te zorgen en van daaruit met een diepgeworteld respect voor de ander met anderen om te gaan?

Op welke manier kunnen we kinderen de grenzen, de duidelijkheid en de voorspelbaarheid geven waar ze zo ontzettend naar verlangen zonder te vervallen in machtsvertoon? Hoe kunnen we op een verbonden manier kinderen de nodige kaders en veiligheid geven om tot een gezond fysiek en emotioneel evenwicht te komen? 

Dit zijn vragen die een concreet en zeer realistisch antwoord krijgen in de lezing 'verbindend opvoeden'.

 

Wanneer opvoeden genieten wordt

Het moederschap kan soms bijzonder veeleisend zijn. Er wordt heel wat van mama’s verwacht. Ze zijn tegelijk kostwinner, moeder, huishoudmanager, gezinsmanager, lieftallige echtgenote en toffe vriendin. Dit alles kan soms te veel zijn om nog echt te kunnen genieten van de mensen die ons het meest dierbaar zijn.

 

Om dit te voorkomen geven we aan de hand van 7 tips aan hoe je op een praktische manier moeder en partner kan zijn en tegelijk het belang van je eigen welzijn voorop kan zetten. Want alleen een mama die voldoende energie heeft en zich goed in haar vel voelt kan haar kinderen geven wat ze nodig hebben: liefdevolle aandacht en betrokken aanwezigheid. De lezing is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, vakliteratuur en op situaties uit de dagelijkse realiteit. De informatie wordt op een zeer toegankelijke en visuele manier gebracht.

Draagdoekdans

 

Dansen is plezant. Dansen met je kindje heel dicht bij jou is nog plezanter...  En het is niet alleen leuk, het is wetenschappelijk bewezen dat samen dansen de verbondenheid met elkaar stimuleert. Er is dus geen reden om niet samen te dansen en intens te genieten van elkaar...

 

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact op met ons via het contactformulier.