top of page

Over mij

Hey, ik ben Anky, fijn dat je hier bent! Ik vertel je graag wat meer over verbindend opvoeden.

Ik wil je heel graag op weg helpen om tot meer verbinding te komen met jezelf en met je kind. Dat doe ik door op Instagram en Facebook wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen te geven. Samen met mijn topcollega Gitte De Bruyn organiseer ik ook workshops en (online) trainingen. Onze missie is dat elke ouder de beste ‘emotiecoach’ voor zijn of haar kind kan worden.

Voor mij betekent verbindend opvoeden in de eerste plaats verbinding maken met je kind. Meer specifiek: verbinding maken met de emoties en behoeften van je kind. Je proberen in te leven in je kind en waarom hij of zij bepaald gedrag stelt. Want gedrag is communicatie, en wanneer we beter kunnen begrijpen welke boodschap er onder bepaald gedrag schuilt, wordt het ook makkelijker om ermee om te gaan.⠀
Daarnaast betekent verbindend opvoeden voor mij ook verbinding maken met je eigen gevoelens en behoeften en dus ook met waarom jij op een bepaalde manier reageert op het gedrag en de gevoelens van jezelf, je kind, je partner,...⠀Wanneer je meer vertrouwen krijgt in het omgaan met je eigen gevoelens, zal je ook meer vertrouwen krijgen in het omgaan met de gevoelens van je kind.

Over : Over mij

Onze aanpak

1. Theoretische achtergrond

Hoe werkt een (kinder)brein?

Waarom werken bepaalde zaken heel goed en waarom werken sommige dingen net niet?

Wanneer je hier zicht op hebt is het een pak makkelijker om tips en adviezen toe te passen zodat ze ook echt werken!

2. Concrete tips en adviezen

Geen vage ideeën die je dan nog zelf moet vertalen naar de praktijk. Bij ons krijg je concrete handvaten en uitgewerkte voorbeelden, zodat je deze heel eenvoudig en meteen kan toepassen in jouw situatie.

3. Wetenschappelijk onderbouwd

Alle informatie die je krijgt is, net als alle tips, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek én onze jarenlange praktijkervaring. We delen niet onze persoonlijke overtuigingen of ideeën, maar wel onderbouwde informatie en tips die bewezen zijn en echt werken!

Een kind ís niet lastig, een kind héeft het lastig.

Vanuit onze kennis en ervaring als kinderpsychologen kunnen we met zekerheid zeggen dat kinderen niets liever willen dan met ouders in verbinding te zijn. Wanneer dat niet lukt of moeilijk loopt is daar dus altijd een reden voor. 

Het is aan ons opvoeders om onze detectivebril op te zetten en op zoek te gaan naar wat er onder gedrag schuilgaat. Op die manier wordt het meteen een stuk eenvoudiger om met meer begrip en mildheid naar je kind te kijken en om te weten hoe je met lastig gedrag om kan gaan.

IMG_2886_jpg.JPG

Gitte Debruyn

Opleidingen

Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog

Cognitief gedragstherapeute

Master in het management en beleid van de gezondheidszorg

PEV klinische psychodiagnostiek

Emotion focused Family therapy

IMG_7811_jpg_edited_edited.jpg

Anky De Frangh

Opleidingen

Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog

Cognitief gedragstherapeute

Geaggregeerde voor het secundair en hoger onderwijs

Emotion Focused School Support

Emotion Focused Family therapy

Brainblocks

Over : Recensies
bottom of page