Image by Jordan Whitt

emotiecoaching

De emotionele competentie van je kind stimuleren door anders te communiceren

Emotionele competentie is het vermogen om op een goede manier met emoties om te gaan, zowel met je eigen emoties als met die van anderen. Het bestaat uit een heel aantal deelvaardigheden zoals onder andere emoties herkennen, benoemen en reguleren. Kinderen die emotioneel competenter zijn voelen zich beter in hun vel, kunnen beter omgaan met anderen en doen het ook beter op school!

Emotionele competentie is niet iets wat aangeboren is. Het zijn vaardigheden die je kind moet leren. En dat is goed nieuws want dat betekent dat jij je kind hierbij kan helpen! Wij willen jullie de tools in handen geven om de emotionele competentie van je kind zoveel mogelijk te stimuleren en ondersteunen. De emotiecoachende opvoedingsstijl blijkt uit onderzoek de beste te zijn om kinderen te leren hoe ze op een goede manier om kunnen gaan met hun emoties. Emotiecoaching maakt de vertaling van zichtbaar gedrag naar onderliggende emoties. De focus ligt op het versterken en verdiepen van de band tussen jou en je kind. 

 

online training

De online training bestaat uit 9 modules die je helemaal in je eigen tempo kan volgen als je dat wenst. Elke module is onderverdeeld in korte overzichtelijke video's met informatie en concrete tips.

Je leert:

 • alles over emotionele competentie en hoe dit te stimuleren bij je kind

 • de emotiecoachende basishouding

 • een concreet stappenplan om met de gevoelens van je kind om te gaan (met voorbeeldscripts zodat je exact weet wat je kan zeggen)

 • hoe je grenzen kan stellen en je kind kan helpen bij het oplossen van problemen

 • hoe je zelf rustig kan blijven en waarom dat eigenlijk zo moeilijk is

 • hoe je lastig gedrag zoveel mogelijk kan voorkomen

Dit zorgt voor:

 • meer emotionele competentie en veerkracht bij je kind

 • minder driftbuien

En daarnaast ook voor:

 • meer zelfvertrouwen in het omgaan met lastige emoties en gedrag

 • minder spanningen en machtsstrijd 

 • meer energie

 • een betere en hechtere band met je kinderen


Je krijgt een digitaal werkboek met de belangrijkste informatie, ruimte voor eigen notities en opdrachten zodat je alles wat je wilt onthouden hierin kan verzamelen.

Je hebt ook doorlopend de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Praktisch

Voor wie is deze training?
Wat ons betreft voor iedereen die zelf kinderen heeft of met kinderen werkt, ongeacht de leeftijd. De voorbeelden zijn wel voornamelijk toegespitst op de leeftijd van 2 tot 10 jaar.

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 augustus '22.

 

6 maanden toegang

6 maanden toegang (2).png

6 maanden is meer dan voldoende tijd om door al het materiaal te gaan als je er actief mee aan de slag gaat. Heb je voldoende ruimte in je agenda om met de training aan de slag te gaan en wil je graag een meer budgetvriendelijke optie? Dan is deze optie perfect voor jou!

Gedurende 6 maanden krijg je toegang tot alle inhoud en kan je ook al je vragen stellen.

Levenslang toegang

6 maanden toegang (3).png

Indien je graag de mogelijkheid hebt om alles echt volledig op je eigen tempo te bekijken is levenslange toegang misschien wel iets voor jou. Ook als je graag de mogelijkheid wilt om in een volgende fase van de ontwikkeling van je kind alles nog eens op te frissen is dit de ideale optie!

Je krijgt levenslang toegang tot alle inhoud en updates en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Moesten we ooit besluiten om de training niet meer online aan te bieden krijg je de mogelijkheid om het materiaal binnen een termijn van 6 maanden te downloaden en al je vragen nog te stellen.

 

Door het volgen van de cursus kwam er meer rust in huis, meer zekerheid bij de opvoeding en bij het omgaan met mijn zoontje en zelfs meer inzicht in mijn eigen verleden dan jaren therapie... :) Dit was één van de nuttigste cursussen die ik ooit volgde, het heeft ons leven/ons gezin echt veranderd.

Ik vond het een ontzettend waardevolle en praktisch toepasbare cursus. Heel duidelijk, op maat en toegankelijk voor deelnemers vanuit alle hoeken; ouders, leerkrachten en hulpverleners.

Anoniem

Justien - dramatherapeut

Super interessante inhoud op een heel duidelijke manier gebracht in de filmpjes! Ook de praktische voorbeelden bij elk filmpje hebben heel veel duidelijkheid gebracht waardoor de cursus echt onmiddellijk toepasbaar is. De meest interessante cursus over opvoeden die ik ooit al gevolgd heb!

Ik vind dat jullie de cursus met enorm veel passie, kennis, ervaring en ruimte voor nuance gegeven hebben. Als alle ouders een cursus emotiecoaching zouden volgen zou er zoveel meer rust en harmonie in de meeste huishoudens zijn en zouden ouders het gedrag van hun kinderen (en zichzelf) veel beter begrijpen en kunnen plaatsen, en bijgevolg ook rustiger kunnen blijven bij emotionele uitbarstingen. Jullie doen fantastisch werk, hopelijk kunnen jullie nog veel mensen inspireren!

Karisia

Sophie