top of page

Hey, ik ben Anky, fijn dat je hier bent!

Ik vertel je graag wat meer over verbindend opvoeden.

liesjebrockleyphotography-152.jpg

Voor mij betekent verbindend opvoeden in de eerste plaats verbinding maken met je kind. Meer specifiek: verbinding maken met de emoties en behoeften van je kind. Je proberen in te leven in je kind en waarom hij of zij bepaald gedrag stelt. Want gedrag is communicatie, en wanneer we beter kunnen begrijpen welke boodschap er onder bepaald gedrag schuilt, wordt het ook makkelijker om ermee om te gaan.⠀


Daarnaast betekent verbindend opvoeden voor mij ook verbinding maken met je eigen gevoelens en behoeften en dus ook met waarom jij op een bepaalde manier reageert op het gedrag en de gevoelens van jezelf, je kind, je partner,...⠀Wanneer je meer vertrouwen krijgt in het omgaan met je eigen gevoelens, zal je ook meer vertrouwen krijgen in het omgaan met de gevoelens van je kind.

Ik wil je heel graag op weg helpen om tot meer verbinding te komen met jezelf en met je kind. Dat doe ik door op Instagram en Facebook wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen te geven.
 
Samen met mijn topcollega Gitte De Bruyn organiseer ik ook workshops en (online) trainingen. Onze missie is dat elke ouder de beste ‘emotiecoach’ voor zijn of haar kind kan worden.

IMG_2883_jpg.JPG

Anky

Anky

Gitte

onze aanpak
Een kind ís niet lastig, een kind héeft het lastig.

Vanuit onze kennis en ervaring als kinderpsychologen kunnen we met zekerheid zeggen dat kinderen niets liever willen dan met ouders in verbinding te zijn. Wanneer dat niet lukt of moeilijk loopt is daar dus altijd een reden voor. 

Het is aan ons opvoeders om onze detectivebril op te zetten en op zoek te gaan naar wat er onder gedrag schuilgaat. Op die manier wordt het meteen een stuk eenvoudiger om met meer begrip en mildheid naar je kind te kijken en om te weten hoe je met lastig gedrag om kan gaan.

Anky De Frangh

Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog

 

Cognitief gedragstherapeute

 

Geaggregeerde voor het secundair en hoger onderwijs

Emotion Focused School Support

Emotion Focused Family therapy

Brainblocks

Ik ben Anky, kinder- en jeugdpsycholoog en gedragstherapeute. Als psychologe heb ik ervaring opgedaan in de kinder- en jeugdpsychiatrie, de bijzondere jeugdzorg en het bijzonder onderwijs. Daarnaast ben ik ook mama van twee fantastische zoontjes.
 

Ik heb me gaandeweg gespecialiseerd in emotieregulatie en emotiecoaching en werk nu voornamelijk met ouders en opvoeders. Ik wil ouders meer vertrouwen geven in het omgaan met het gedrag en de gevoelens van hun kinderen om zo tot meer verbinding te komen binnen hun gezin.

Ik ben Gitte, kinder- en jeugdpsycholoog en cognitief gedragstherapeute en mama van een zoontje (°oktober 2021). Ik heb elf jaar in een kinderpsychiatrisch centrum met peuters en kleuters gewerkt en werk sinds kort op de pediatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis.

 

Daarnaast werk ik al enkele jaren in een privé praktijk met kinderen, jongeren en hun ouders.
Meer en meer wil ik de focus leggen op het (preventief) begeleiden en coachen van ouders, om kinderen in hun vertrouwde omgeving veerkrachtiger te maken.

Gitte De Bruyn

Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog

 

Cognitief gedragstherapeute

 

Master in het management en beleid van de gezondheidszorg

 

PEV klinische psychodiagnostiek

 

Emotion focused Family therapy

IMG_2886_jpg.JPG
bottom of page